6 juli 2018

ENGELEN HOUDEN EPIHUNTER UP & RUNNING

 

 

KURT MEERS 

Epihunter, een jong bedrijf uit Hasselt dat via technologie epilepsie-aanvallen detecteert, heeft 500.000 euro op de rekening bijgeschreven voor de verdere ontwikkeling van de start-up. Enkele business angels, de firma Jidoka (ook op Corda) een fonds, de bank en LRM brachten het kapitaal samen.

Epihunter werd in 2017 opgericht door Tim Buckinx. Hij ontwikkelde een technologie die epilepsie-aanvallen kan opsporen. In bepaalde vormen van de ziekte is het immers niet eenvoudig om de korte blackouts te onderscheiden van dagdromen of verstrooidheid. De sensoren van Epihunter kunnen dat wel. Op die manier kan bijvoorbeeld een leraar in de klas ingelicht worden over een leerling met een epileptische aanval, en worden ook de ouders digitaal geïnformeerd. De toepassing kan ook in werksituaties van nut zijn.

 

Naast het vers kapitaal vuit het Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen krijgt Epihunter ook expertise en een netwerk aangereikt om de internationale ambities waar te maken. Niet alleen de business angels stoppen geld in het project, ook ICT-bedrijf Jidoka, het BlueHealth Innovation Fund, een KlimOp-lening van LRM en bankfinanciering, zorgen voor een totale kapitaalinjectie van een half miljoen euro.

Epihunter wil het testproject tegen het einde van dit jaar uitbreiden tot 100 betalende gebruikers in heel Europa en in 2019 naar 1.000 gebruikers evolueren.