2019apr 23

Workshop VAN HAVERMAET: Sessie 3 - Hoe uw investeringen gedeeltelijk fiscaal terugverdienen via de investeringsaftrek en wat met de fiscale behandeling van uw subsidies?

Corda INCubator

Innovatie is een belangrijke motor van economische groei. De overheid voert sinds geruime tijd een fiscaal gunstbeleid inzake onderzoek en ontwikkeling en profileert zich als fiscale toplocatie voor innovatie.

In de praktijk stellen we echter vaak vast dat start- en scale-ups niet alle beschikbare voordelen (tijdig) benutten. Tijdens onze workshops geven we een praktijkgericht overzicht van de fiscale stimuli die kunnen gelden voor innovatieve projecten en ondernemingen.

De belastingvoordelen bieden zich onder meer aan voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Hiervoor kunnen ondernemingen een investeringsaftrek of terugbetaalbaar belastingkrediet aanvragen. Voor KMO’s neemt het belang van de ‘gewone’ investeringsaftrek terug toe, rekening houdende met de verhoging naar 20 procent voor kalenderjaren 2018 en 2019. We reiken jullie hierbij een aantal ‘tips & tricks’ aan.

 

Bovendien gaan we in op de boekhoudkundige en fiscale behandeling van subsidies, zoals een VLAIO Ontwikkelingsproject of Crossroads Innovatieproject.

 

PRAKTISCH

wanneer? 23/04/2019 van 12.00u-13.00u 

waar?       Corda INCubator - Corda 1 - 1ste verdieping 

voor?        Start-ups / scale-ups / starters 

Prijs?        Gratis - inschrijven is wel verplicht 

Van Havermaet voorziet voor jullie een broodje en een pizza. 

 

Annuleer