2019apr 03

Workshop VAN HAVERMAET: Sessie 2 - Hoe kan uw onderneming een belastingvrijstelling voor innovatiewinst bekomen: de innovatie-aftrek

Corda INCubator

Innovatie is een belangrijke motor van economische groei. De overheid voert sinds geruime tijd een fiscaal gunstbeleid inzake onderzoek en ontwikkeling en profileert zich als fiscale toplocatie voor innovatie.

In de praktijk stellen we echter vaak vast dat start- en scale-ups niet alle beschikbare voordelen (tijdig) benutten. Tijdens onze workshops geven we een praktijkgericht overzicht van de fiscale stimuli die kunnen gelden voor innovatieve projecten en ondernemingen.

Dankzij de fiscale aftrek voor innovatie-inkomsten, ook wel ‘innovatieaftrek’ genoemd, kunnen vennootschappen tot maar liefst 85% van hun netto ‘innovatie-winst vrijstellen van vennootschapsbelasting. Zo kan de effectieve belastingdruk op deze inkomsten dalen tot slechts circa 5 procent.

 

De innovatieaftrek kan onder meer toegepast worden op inkomsten uit auteursrechtelijk beschermde software. Ook computerprogramma’s die door bedrijven voor interne doeleinden werden ontwikkeld in het kader van productie, dienstverlening of interne werking kunnen in aanmerking komen. Interne procesinnovatie wordt hierbij dus sterk gestimuleerd.

 

Deze recent ingevoerde fiscale vrijstelling van innovatiewinst is een absolute stimulans voor de vele start- en scale-ups binnen de digitale economie. We gaan tijdens onze workshop in op de voorwaarden voor de innovatieaftrek met een aantal concrete praktijkvoorbeelden.

 

 

PRAKTISCH

wanneer?    03/04/2019 van 12.00u-13.00u 

waar?          Corda INCubator - Corda 1 - 1ste verdieping 

voor wie?    start-ups / starters / scale ups

prijs?          gratis, inschrijven is wel verplicht

Van Havermaet voorziet voor jullie een broodje en een pizza. 

 

Volg ook volgende sessies: 

09/04/2019 Hoe werknemers, freelancers en zaakvoerders fiscaal vriendelijk verlonen via auteursrechten 

23/04/2019 Hoe uw investeringen gedeeltelijk fiscaal terugverdienen via de investeringsaftrek en wat met de fiscale behandeling van uw subsidies?

09/05/2019 Setting up e-commerce in 2019

 

 

 

Annuleer