2019apr 09

Workshop VAN HAVERMAET - Hoe werknemers, freelancers en zaakvoerders fiscaal vriendelijk verlonen via auteursrechten

Corda INCubator

 

VOLZET

 

Meer en meer ondernemingen vinden hun weg naar de fiscaal vriendelijke verloning van creatieve werknemers, freelancers en zaakvoerders via auteursrechten. Hierbij wordt het huidig verloningspakket opgesplitst in een normaal belast loon en een laagbelaste vergoeding voor auteursrechten.

Een vergoeding voor de overdracht van auteursrechten wordt met name slechts belast aan een voordelig tarief van 15 procent. Na toepassing van een forfaitaire kostenaftrek, daalt de reële belastingdruk zelfs naar 7,5 procent. Een aanzienlijke fiscale besparing indien we dit vergelijken met ons normaal belaste loon aan toptarieven tot 50 procent.

Dergelijke laagbelaste vergoeding kan toegepast worden voor ‘auteursrechtelijk beschermde werken’ zoals softwarecode, tekeningen, modellen, teksten, enz.  Deze techniek blijkt in de praktijk meer dan welkom in de ‘war for talent’ voor softwareontwikkelaars, marketeers en designers om een hoger nettoloon te kunnen aanbieden.

Tijdens onze lunch & learn sessie lichten we jullie graag de concrete uitwerking toe aan de hand van praktijkvoorbeelden.

 

Inschrijven verplicht wegens beperkt aantal deelnemers

Special edition voor Start-ups/starters/scale-ups 

 

Sprekers:

Van Havermaet

Jonas Derycke, Partner Tax

Ben Veijfeijken, Manager Tax

 

Waar?        Corda INCubator - Corda 1 - 1ste verdieping 

Wanneer?   09/04/2019      12.00u-13.00u 

 

 

Volg ook volgende sessies in onze lunch & learn reeks

3 april: Sessie 2: Hoe kan uw onderneming een belastingvrijstelling voor innovatiewinst bekomen: de innovatie-aftrek?

 

23 april: Hoe uw investeringen gedeeltelijk fiscaal terugverdienen via de investeringsaftrek en wat met de fiscale behandeling van uw subsidies?

 

8 mei: Setting up e-commerce in the US in 2019