9 September 2016

Corda INCubator stelt wagens ter beschikking van starters

Vanaf vandaag kunnen start-ups van de Limburgse Corda INCubator auto’s gebruiken om naar klanten te rijden. In samenwerking met Groep Delorge en start-up Tapazz voorziet de organisatie energiezuinige[CS1]  wagens waarmee start-ups het land kunnen intrekken om te netwerken of om eenvoudigweg klanten te bezoeken.

Mobiliteit in het kader van start-ups

Het initiatief kadert helemaal binnen het doel dat Corda INCubator voor ogen heeft: een facilitator zijn voor Limburgse start-ups. Patrick Kestens, Algemeen Directeur van de organisatie, gelooft dat mobiliteit daar een cruciaal onderdeel van is. “Corda INCubator streeft ernaar om elke start-up een vliegende start te bieden en hen zo veel mogelijk opportuniteiten te laten benutten. Aangezien ze dankzij Groep Delorge een mooie kans kregen om het mobiliteitstraject uit te werken, hebben ze die ook met beide handen gegrepen.”
Dit project past perfect in onze missie waarbij Groep Delorge dé pionier wil zijn in de automobielsector aldus Claudio Swijsen, B2B manager Groep Delorge.

Ook de Hasseltse start-up Tapazz leverde zijn bijdrage aan het project. Zo ontwikkelde het jonge bedrijf een gepersonaliseerde app, waarmee de starters de voertuigen kunnen reserveren. Iedere Corda INCubator-bewoner krijgt een persoonlijke inlogcode en een aantal credits om maandelijks voor een bepaald aantal dagen of uren de auto in gebruik te nemen.

Sharing economy

Corda INCubator heeft al meermaals aangegeven volledig achter de ‘sharing economy’ (deeleconomie, n.v.d.r.) te zetten. “We willen een ecosysteem faciliteren met alle middelen die start-ups nodig hebben om te groeien. Anno 2016 is een auto daar een ondenkbaar deel van”, aldus Kestens.

Het project wordt momenteel opgestart, dus de kans is groot dat je binnenkort een van de Corda INCubator wagens, een Audi A4 Berline, een Audi A3 of een Skoda Superb, het straatbeeld ziet opfrissen.